[vc_row][vc_column][mk_image src=”https://fds.org.pl/wp-content/uploads/2020/05/Obszar-roboczy-1FB_event.png” crop=”false”][vc_column_text]Kolejna odsłona cyklu warsztatów kulinarnych online przed nami! Tym razem poznamy tajniki kuchni wenezuelskiej!
W sobotni poranek, 6 czerwca o godzinie 11:00, zapraszamy na wyjątkowe spotkanie online, NA ŻYWO z Marią Mercedes Alayon, kucharką Ola Latina. Maria przygotuje specjał kuchni latynoskiej – wegańską empanadę z salsą pico de Gallo, a także opowie kilka słów o sobie.
Klika słów o Ola Latina:
Ola Latina jest niewielką restauracją założoną przez trzy polsko-latynoskie rodziny. Gotujemy z głębi serca tradycyjne receptury, które stanowią mieszankę latynoamerykańskiej kultury. Nasza dania nie zawierają glutenu, są wegetariańskie, mamy opcje wegańskie, ale miłośnicy mięsa także są mile widziani. Chcemy dzielić się latynoskimi wibracjami w centrum Warszawy nie tylko poprzez jedzenie – aktywności kulturalne czy muzyka także są częścią naszej oferty w letnie weekendy.
Kilka słów o Marii:
Nazywam się Maria Mercedes Alayon, przyjechałam do Polski 2,5 roku temu z synem i mężem. Studiowałam dietetykę w Wenezueli oraz rozwijałam karierę jako specjalistka ds. bezpieczeństwa żywności, a także założyłam niewielki gastro-biznes w Caracas. Ze względu na sytuację polityczną w Wenezueli zdecydowaliśmy się migrować do Polski, ponieważ mój mąż ma polskie korzenie. Na początku trudno było nam przyzwyczaić się do życia tutaj (głównie ze względu na język), ale dzięki Ola Latina wreszcie czujemy się w Warszawie jak u siebie.
KIEDY: 06.06.2020, godz. 11:00
GDZIE: Tam, gdzie sięga internet! Transmisja odbędzie się na facebookowym profilu Fundacji dla Somalii
Wydarzenie odbędzie się w języku angielskim![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]